Sant Joan Despí

Aquest país necessita un govern progressista que aposti per la convivència

  • Actualitzat:
  • Creat:

Ciutadans ha escollit la dreta: el seu pacte a Andalusia, la seva assistència a la manifestació de Colón i el cordó sanitari al PSOE

Avui matí la ministra i candidata del PSC a les eleccions generals, Meritxell Batet, ha atès als mitjans de comunicació on explicat “que el PSOE surt a aquestes eleccions per treure els millors resultats possibles per governar amb més fortalesa parlamentària”. Explica que “l’objectiu és tirar endavant les polítiques que no s’han pogut dur a terme aquests vuit mesos”.

Batet insisteix en què “aquest país el que necessita és un govern progressista que aposti per la convivència” i remarca “la necessitat que Espanya avanci amb polítiques d’esquerres com la lluita contra la desigualtat o posar l’accent en el creixement econòmic per redistribuir-lo”. La ministra considera necessari “dur a terme un programa que respongui a l’ideari del Partit Socialista i al nostre model de país”.

Demanada pels mitjans de comunicació, Batet subratlla que “Ciutadans ha escollit ser partit de dretes, i queda reflectit al seu govern d’Andalusia i amb la imatge de Colón”. La candidata argumenta que “la posició ha quedat claríssima i que són ells qui han fet un vet i un cordó sanitari al voltant del PSOE”.

En canvi, quant a la idea del Partit Socialista, Meritxell Batet recalca que “és necessari apostar per la convivència i afrontar reptes de futur que són compartits per la resta d’Europa” i senyala que són “aspectes que tots els espanyols estan esperant”. La ministra manifesta que “el PSOE concorre a les eleccions amb un projecte de país i amb uns valors que són el de la socialdemocràcia”.

Finalment, la candidata per Barcelona explica que “aquestes eleccions diferencia més que mai l’esquerra i la dreta”, ja que considera que “només hi ha dues possibilitats, o hi ha un govern de dretes amb involució, o hi ha un govern d’esquerres socialista amb Pedro Sánchez com a president”. Quant al problema a Catalunya creu que “l’eix esquerra-dreta també té una plasmació molt clara: o apostem por per la convivència, el diàleg i per l’enfortiment de l’autogovern, o la destrucció de l’autonomia amb un 155 permanent”.