Sant Joan Despí

Cal arribar a un acord a Catalunya i escoltar totes les sensibilitats

  • Actualitzat:
  • Creat:

Salvador Illa creu que el govern de Pedro Sánchez "ha obert un temps d'esperança que hem d'aprofitar reunint la pluralitat de Catalunya per mirar de trobar un consens ampli"

El Secretari d'Organització del PSC, Salvador Illa, ha recordat aquest matí, en la roda de premsa posterior a la reunió de la permanent de l'executiva, la proposta llançada per Miquel Iceta aquest cap de setmana sobre la creació d'una comissió d'estudi per l'acord amb un caràcter institucional. Per Illa, "Catalunya és plural i té diferents sensibilitats polítiques que cal escoltar". Per això creu necessari que la proposta llançada pel primer secretari del PSC es faci realitat "com més aviat millor" bé sigui creant una comissió al Parlament o mitjançant reunions periòdiques dels diversos grups parlamentaris. Pel secretari d'organització del PSC, "el govern de Pedro Sánchez ha obert un temps d'esperança que hem d'aprofitar reunint la pluralitat de Catalunya per mirar de trobar un consens ampli".

Salvador Illa també ha recordat el viatge de treball que inicia avui el Primer Secretari del PSC a les institucions europees, i ha volgut destacar la reunió amb l'alta representant de la UE pels afers exteriors i política de seguretat, Federica Mogherini i la que mantindrà amb el comissari d'Afers Econòmics, Financers i Fiscals, Pierre Moscovici.

Finalment Illa ha traslladat la felicitació de la permanent de l'executiva a l'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, per la celebració dels Jocs Mediterranis, així com a Àlex Pastor, alcalde de Badalona, que avui presentarà el seu cartipàs municipal.

Preguntat pel trasllat dels presos, en referència a les enquestes aparegudes a diferents mitjans que informen que 8 de cada 10 catalans el veuen necessari, Illa ha reiterat que els i les socialistes "creiem necessari que es compleixi el reglament penitenciari, que estableix que les persones que estan complint penes de presó o en presó preventiva, ho facin al lloc més proper". Per això considera que quan es tanqui definitivament la instrucció "és un moment òptim per replantejar el trasllat dels presos, com han explicat diferents representants del govern de l'Estat"