Sant Joan Despí

Cal treballar per guarir les ferides d'aquests darrers anys des del primer moment

  • Actualitzat:
  • Creat:

Miquel Iceta considera que la victòria de la moció de censura obre una perspectiva absolutament nova, però alerta que els canvis polítics no són "d'un dia per l'altre".

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha explicat aquest matí en una roda de premsa per valorar l'actualitat política, que la victòria de la Moció de censura presentada per Pedro Sánchez "obre una perspectiva absolutament nova" però ha alertat que els canvis polítics "no són d'un dia per l'altre" i que cal ser pacients per no "ser víctimes de les expectatives".

Iceta, que s'ha descrit com "en un núvol" pel canvi de govern "no esperat però desitjat des de fa molt de temps", ha volgut frenar les especulacions respecte la formació de govern i al voltant de les quotes del PSC i el seu paper: "la responsabilitat de formar govern és del president del govern, a la resta ens correspon contribuir-hi en la mesura que se'ns demani" ha conclòs.

El primer secretari del PSC ha volgut donar un missatge de calma respecte a la feina a fer pel nou govern d'Espanya i ha considerat que les presses "són males conselleres" però ha assegurat que "des del primer moment es treballarà per guarir les ferides i parlar sobre molts temes dels quals podem parlar. El que volem és estabilitat, solvència en la gestió, atenció a les emergències socials, combat contra la corrupció, normalització política i diàleg institucional entre els governs de Catalunya i Espanya".