Sant Joan Despí

Cal triar entre la república de Brussel·les o la realitat de Catalunya

  • Actualitzat:
  • Creat:

Miquel Iceta recorda que l'acceptació del marc legal i institucional actual "és imprescindible per qualsevol govern que mereixi aquest nom"

El president del grup Socialistes - Units per Avançar, Miquel Iceta, ha recordat aquest matí al President de la Mesa, Roger Torrent, el que pels socialistes són 3 punts bàsics a enfocar en aquesta legislatura: "cal respectar la legalitat, no atorgar responsabilitats de govern a persones que no puguin exercir-les en plenitud, i cal formar un govern capaç de gestionar amb eficàcia i obrir una negociació amb les institucions de l'Estat". És per això que Iceta ha traslladat a Torrent que els socialistes "no veiem viable la candidatura de Jordi Sànchez, ja que per la seva situació actual no podria desenvolupar les funcions que la presidència de la Generalitat requereix".

Iceta ha considerat "obvi" que l'actual bloqueig que viu la política catalana "és degut a les diferències entre el bloc independentista". En aquest sentit, considera que els independentistes "han de posar-se primer d'acord amb si s'aposta per la república de Brussel·les o per la realitat de Catalunya", ja que són "dos camins que no lliguen".

Pel president del grup PSC - Units "o s'intenta la continuïtat de la legislatura anterior o es planteja una nova legislatura d'acord amb camins diferents. Nosaltres estem pel reconeixement de la realitat i tocar de peus a terra" ha conclòs.