Sant Joan Despí

Cap a una ciutat més sostenible

  • PSC-CP
  • Actualitzat:
  • Creat:

Article del PSC al Butlletí municipal del mes de desembre

A Sant Joan Despí ja fa molt temps que els i les socialistes treballem perquè el medi ambient marqui la pauta d’actuació de la nostra ciutat.

Per això hem plantejat una ciutat que urbanísticament prioritza les persones, amb espais on s’afavoreixin les relacions personals i on es promogui la vida al carrer en tots els sentits. Una ciutat amb zones verdes i voreres amples, amb carrils bici, on la pacificació del trànsit sigui una prioritat i on hi hagi més i millor transport públic.

Sabem que si volem deixar un món millor a les futures generacions aquesta és la clau i el canvi de model ha de ser un prioritat, així com les mesures concretes que des de la proximitat podem fer, com ara: la promoció de la bicicleta elèctrica i dels vehicles elèctrics; els camins saludables que incentiven el desplaçament a peu per Sant Joan Despí; els camins escolars i passos de vianants amb més visibilitat; els transport públic que amb les dotze línees d’autobús, dues de Rodalies i tres de tramvia que passen per la nostra ciutat ens permeten moure’ns dins i fora de la ciutat. En aquesta mateixa línia al gener es posa en marxa el Park&ride de l’estació de trens de Rodalies, un aparcament amb places prioritàries per a persones usuàries del transport públic i el carsharing, un sistema de cotxes de lloguer per hores...

Menys contaminació és més salut i més salut és més qualitat de vida, per això aquesta és una prioritat. Treballem i continuarem treballant per tenir una ciutat socialment inclusiva, ambientalment sostenible i més saludable. Aprofitem aquesta plataforma per desitjar molt bones festes a totes les santjoanenques i santjoanencs, unes festes prop dels i les vostres i un molt feliç any 2018.