Sant Joan Despí

Carta de la Primera Secretària del PSC Sant Joan Despí

  • BELEN GARCÍA CRIADO
  • Actualitzat:
  • Creat:

Recordeu, ús de la mascareta, rentat de mans i manteniment de la distància social.

Benvolguts, benvolgudes

Aquesta serà una etapa de les nostres vides que no podrem oblidar.

Per una banda per la excepcionalitat de la situació que ha generat la pandèmia. Però molt especialment pel profund dolor que ha produït la pèrdua dels nostres veïns i veïnes, amics i amigues, als que no hem pogut acompanyar en el seu comiat, ni reconfortar en aquest moments difícils a les seves famílies. Sempre estaran al nostre record i tindran el nostre afecte.

S’ha fet evident la feblesa del sistema, derivada de les polítiques de retallades dels governs de dretes a Espanya, durant els governs del PP, i a la Generalitat de Catalunya.

La gestió de la crisis per part de nostre ministre de Sanitat, el company Salvador Illa, amb totes les correccions que amb mirada retrospectiva puguem fer, ha estat molt difícil, alhora que  eficient, consistent i seriosa. Una tasca que s’ha realitzat amb la humilitat amb la que han de treballar els servidors públics i que contrasta amb l’actitud del Govern de la Generalitat que s’ha mostrat incapaç de gestionar de forma eficient el rebrot actual a Lleida i a Barcelona desprès d’afirmar de forma reiterada que ells haguessin gestionat millor la emergència del mes de març.

Els danys econòmics i socials que malauradament s’han produït, sense aquest govern presidit per Pedro Sánchez ens haguessin arrossegat a uns nivells de pobresa irreparables.

També valorem positivament les polítiques que des de el municipi hem posat en marxa des del minut cero, amb el nostre Alcalde al capdavant de la situació, gestionant recursos de protecció sanitària, col·laborant amb els serveis assistencials  de la nostra ciutat, garantint el menjar a la gent gran, als nens i nenes més vulnerables,  amb el seguiment i acompanyament dels i les persones soles i millorant la mobilitat a la ciutat per garantir  espais segurs per els nostres veïns i veïnes.

Ara cal mirar endavant i continuar treballant. La ciutat ha respost amb un comportament solidari i cívic, que tots i totes desitgem continuï. El govern municipal ha posat en marxa el pla REINICIEM, per tal de destinar més  de 1.600.000€ per ajudar a reactivar la ciutat, el comerç, l’ocupació i ajudar a les famílies.

Tenim a tocar ja el més d’Agost. Us vull desitjar en nom propi i de la comissió executiva que tingueu moments de descans, de gaudir dels vostres familiars , amics i amigues. A la tornada ens veurem com sempre, per entomar tots els reptes, amb l’objectiu de continuar treballant per un mon més just i igualitari.

No vull acabar sense demanar prudència i responsabilitat en el nostre comportament diari doncs el risc no s’ha esvaït. Recordeu, ús de la mascareta, rentat de mans i manteniment de la distància social.

Bon estiu!