Sant Joan Despí

El 28A la Catalunya progressista i de la convivència tornarà a fer president a Pedro Sánchez

  • Actualitzat:
  • Creat:

Més de 4000 persones s'apleguen a la Vall d'Hebron per acompanyar a Meritxell Batet, Pedro Sánchez, Miquel Iceta, Jaume Collboni i Frans Timmermans en l'acte central de campanya del PSC

"Avançar o retrocedir pot anar per un escó per això és molt important votar els socialistes diumenge" ha alertat aquesta tarda Pedro Sánchez davant de les 4000 persones que han assistit a l'acte central de campanya que els i les socialistes catalans han realitzat al pavelló de la Vall d'Hebron. El President del govern i candidat del PSOE a la reelecció ha explicat que a Andalusia "s'ha demostrat que no és suficient guanyar, sinó que cal guanyar i governar" per això ha demanat als presents "dir als indecisos que els necessitem a tots, que hem d'unir vots entorn l'únic partit que pot garantir que Espanya avanci i freni la ultradreta al nostre país, i aquest és el Partit Socialista".

Sánchez s'ha preguntat quina Espanya volem: "Una espanya en què entrem tots i totes, o a la que només entrin els de la foto de Colón?" i ha demanat que el 28A "culminem el treball que vam començar amb la moció de censura, per seguir avançant cap al progrés i la justícia social". El líder socialista ha recordat els avenços realitzats durant aquests 10 mesos de govern, amb la posada en marxa del pacte d'estat contra la violència de gènere, l'aposta per mesures de lloguer per l'habitatge, la pujada del salari mínim, la recuperació de la sanitat universal, però ha alertat que "necessitem una majoria més àmplia per poder governar, i governar bé. Ho tenim molt a prop. Per això el 28 d'abril hem d'omplir les urnes de vots socialistes perquè suposarà omplir les urnes de futur per Espanya" ha conclòs.

Per la seva banda, la cap de llista del PSC, Meritxell Batet, ha lamentat que sembli que la política només ofereixi crispació i ruptura: "no ens mereixem esperança?" s'ha preguntat. Una esperança que creu que està representada per Pedro Sánchez, que suposa "el rumb al progrés i la convivència enfront dels que ens volen portar 40 anys enrere i perdre drets i llibertats". Per això Batet ha cridat als presents a "dir clarament a la dreta No és No aquest diumenge. Dir-los no us volem al govern"

"Si volem una Espanya unida en un projecte comú, un vot socialista. Si volem un país igualitari, un vot socialista. Si volem una Espanya sense precarietat ni pobresa, un vot socialista, Per no donar cap pas enrere, un vot socialista. Si volem igualtat real entre homes i dones, 1 vot, 100 vots, 1000 vots socialistes" ha demanat Batet, que creu que el 28A, "la Catalunya progressista i de la convivència tornarà a fer president a Pedro Sánchez".

Sánchez ha estat acompanyat també pel vicepresident Primer de la Comissió Europea i candidat socialdemòcrata a presidir la comissió, Frans Timmermans, que ha reivindicat la força de tots els ciutadans i ciutadanes per aturar l'extrema dreta a Espanya: "tenim una arma molt poderosa, el nostre vot, per això cal exercir-lo diumenge" ha demanat, alertant de la "lluita per l'ànima de la Unió Europea" en què ens trobem actualment amb l'augment de l'extrema dreta arreu d'Europa, i demanant el vot dels i les socialistes perquè "els nostres valors, el nostre planeta i el nostre futur estan en joc". 

Timmermans també ha volgut alertar als independentistes "com a vicepresident de la comissió europea i com a candidat socialdemòcrata, que fora del marc legal de l'estat de dret no hi ha democràcia" i ha felicitat als presents per "haver aconseguit haver sortit de l'infern que era la dictadura per arribar al més alt. No us ho deixeu perdre, feu que Pedro Sánchez sigui president. Feu que passi!" ha conclòs.

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, també ha animat als presents a no quedar-se a casa aquest diumenge: "Ho tenim a tocar, però no podem badar ni un minut. Han de ser centenars, milers, milions de vots a tota Espanya per poder fer possible el que és necessari i urgent, la continuïtat d'un govern socialista i dialogant presidit per Pedro Sánchez". Iceta creu que cal barrar el pas a la dreta de VOX, de Ciutadans i del PP "Per no tornar enrere, perquè jo no vull tornar a l'armari" i per això ha demanat "concentrar en el partit socialista el màxim de vots progressistes".

Finalment, el candidat socialista a l'alcaldia de Barcelona, Jaume Collboni, creu que "aquesta campanya va de caretes fora", i que a "Podem i els comuns se'ls va caure la careta quan el seu candidat, Jaume Asens, va dir que els independentistes raonables havien de votar-los a ells." Per Collboni "cal anar a votar, perquè Aznar anirà a votar, i el Bigotes, i Pujol, i Artur Mas, i hem de ser més que tots ells."