Sant Joan Despí

El Baix Llobregat molt present a la nova direcció de la JSC

  • Actualitzat:
  • Creat:

Judith Riera i Ot García de la JSC del Baix Llobregat passen a formar part de la nova executiva; a més, Marta Gavaldà, també de la JSC Baix, és la nova presidenta del Consell Nacional de la JSC

La Joventut Socialista de Catalunya (JSC) va celebrar el cap de setmana passat a Sabadell el seu 16è Congrés Nacional. Arnau Ramírez, liderarà un nou equip que comptarà amb Judith Riera, de Sant Joan Despí, que ocuparà la Vice-Primera Secretària, i Ot García, de Cornellà, que serà el nou Secretari d’Organització.

A més, s’ha dut a terme la renovació d’altres òrgans, on destaca l’elecció de Marta Gavaldà, també del Sant Joan Despí, com a Presidenta del Consell Nacional de la JSC.

Durant el congrés ha destacat la reafirmació de la JSC en la lluita feminista i en contra de l’explotació de les dones, amb postures contundents com la lluita a favor l’abolició de la prostitució i el rebuig ferm a pràctiques que cosifiquen les dones, com ara els ventres de lloguer. Ponència en la que ha destacat la participació de Judith Riera que ha assegurat que “volem que aquesta nova executiva sigui recordada, entre altres coses, com la més feminista de la història de la JSC; i per això treballarem incansablement dia rere dia. Som feministes perquè som socialistes, i ara és l’hora de posar-ho en pràctica”.

El nou secretari d’Organització, Ot García, ha afirmat que treballarà per portar els ideals socialistes als i les joves catalanes: ­“ens hi deixarem la pell per fer que a cada racó de Catalunya arribi el nostre missatge”.

Al llarg del Congrés s’ha debatut la línia política a seguir durant els propers tres anys, tractant temes diversos que afecten al jovent d’avui en dia, com la precarietat laboral, l’habitatge, el model d’ocupació i les relacions laborals o el sistema universitari. L’organització també pretén liderar el moviment en pro dels animals i aposta per la sostenibilitat.