Sant Joan Despí

El Ple Municipal aprova un pressupost per al 2018 amb 5 milions d’euros en inversions

  • Actualitzat:
  • Creat:

Els comptes municipals per al proper any s’han aprovat amb els vots favorables del PSC, ICV-EUiA, CiU, i el vot en contra de SQP, ERC, Cs i PP.

El Ple de l’Ajuntament de Sant Joan Despí ha aprovat un pressupost municipal per al 2018 de 44,5 milions d’euros amb una partida d’inversions de 5 milions d’euros. Per la seva part, el pressupost de l’empresa municipal ADSA ascendeix a 7,5 milions d’euros. D’aquesta forma, el pressupost consolidat per al 2018 serà de 52 milions d’euros, un 12,31% més que al 2017.

En aquest sentit, les àrees que més diners reben aquest 2018 son la despesa en espai públic, equipament i serveis, amb un 22,7 milions d’euros, o els serveis a les persones, amb 13,1 milions d’euros.

L'alcalde de Sant Joan Despí, Antoni Poveda, ha explicat que el pressupost “pretén garantir la qualitat dels serveis que es presten i dels equipaments municipals, amb una despesa orientada a millorar la ciutat i la qualitat de vida i a fer front a les necessitats de les persones més vulnerables, i amb d'altres línies estratègiques com ara les polítiques de sostenibilitat, l'ocupació, la cohesió social i la millora del manteniment públic”.

En l’àmbit social, s’ampliarà el Servei d’Atenció Domiciliària i es reforçarà l’atenció a les persones afectades per la pobresa energètica, tot augmentant la despesa social entre els col·lectius més vulnerables. Tanmateix s’amplien les partides de Promoció econòmica i ocupació que preveu contractar 150 persones al llarg del 2018 en diferents modalitats contractuals.

En les inversions destaquen la reforma integral del carrer Major, un centre polivalent per a la gent gran a Les Planes, la segona fase de remodelació del poliesportiu Salvador Gimeno, la instal·lació d’escales mecàniques al carrer Baltasar d’Espanya, la remodelació del Passatge Maluquer i la construcció de 48 habitatges de lloguer.

Segons Poveda, el pressupost “inclou un programa ambiciós en inversions i és el resultat de parlar al llarg de l'any amb molts col·lectius, entitats i ciutadans, de recollir les seves inquietuds i propostes i que quedin reflectides al pressupost, de forma que són uns comptes molt consensuats amb la ciutadania”.

La portaveu del Grup Municipal del PSC, la Belén García, ha manifestat que “els comptes responen al criteri de posar les persones com a prioritat, tot reforçant l'atenció social, el desenvolupament econòmic, l'ocupació, moltes vegades més enllà de les competències municipals”.