Sant Joan Despí

Les pensions, un tema de justícia i dignitat

  • PSC-CP
  • Actualitzat:
  • Creat:

Article del PSC al Butlletí municipal del mes de gener

El sistema de seguretat social consisteix en un conjunt de normes i principis destinats a protegir les persones quan ho necessiten. Dins d'aquest dret fonamental estan les garanties socials que protegeixen al treballador i la treballadora i, entre aquestes, el dret a la jubilació i la pensió.

Comencem l'any amb diferents notícies sobre les pensions: que el fons per a les pensions s'esgota, que el govern de l'Estat ha hagut de demanar un crèdit per poder-les pagar, que els representants del PP fan reclamacions alarmistes, com la senyora Celia Villalobos. Aquesta senyora i el Partit Popular han de saber que amb aquests temes no es juga, que és una qüestió de responsabilitat vigilar els temes que afecten la ciutadania quan tens un càrrec públic. Però encara que ho sàpiguen, sembla que no els importa i, després d'una vida treballant i cotitzant i d'una merescuda jubilació, divulguen una alarma social que cap persona treballadora mereix i, ens conviden a que apostem pels plans de pensions privats, que estalviem 2 euros mensuals de cara a la nostra jubilació ...

Per això proposem recuperar el Pacte de Toledo i el diàleg social; aprovar un nou Estatut de les i els treballadors que promogui els drets laborals i una ocupació de qualitat i establir fons complementaris de finançament de les pensions als pressupostos generals, tal com es fa en la majoria de països del nostre entorn.

Perquè amb les persones no es juga i aquest és un tema de justícia i dignitat.