Sant Joan Despí

Odón Elorza: "Cal trencar la política de blocs i crear un espai de diàleg. El candidat Iceta és el millor preparat per això ".

  • Actualitzat:
  • Creat:

El diputat del PSOE participa al costat de la Belén García i l'Antoni Poveda en un acte polític organitzat pel PSC de Sant Joan Despí que ha comptat amb l'assistència d'un centenar de veïns i veïnes.

L'acte l'ha obert la Primera Secretària del PSC de Sant Joan Despí, la Belén García, que ha volgut destacar la importància d'aquestes eleccions i ha lamentat els extrems als quals ha arribat aquesta situació. "Si l'any passat alguns haurien volgut donar suport a un govern socialista avui Rajoy no seria President del Govern i la situació no hauria arribat a aquest punt". També ha volgut destacar que de Sant Joan Despí aportem al projecte socialista al nostre millor actiu, les persones, recordant que Judith Riera, regidora a Sant Joan Despí, forma part de la candidatura del PSC en aquestes eleccions.

Per la seva banda, Antoni Poveda, ha denunciat l'oblit que han patit els municipis per part del govern de la Generalitat, orientant les seves prioritats cap a la independència i oblidant les necessitats de la ciutadania. Ha recordat que avui ha sorti una notícia en què el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya obliga la Generalitat a retornar als ajuntaments els recursos que va deixar de destinar a les escoles bressol municipals. Recursos que al llarg dels anys han hagut d'assumir els propis ajuntaments amb la gestió dels seus pressupostos.

 

De cara a l'21D ha volgut recordar que el principal objectiu que tenen els socialistes és "treballar per una societat unida i per la reconciliació entre els ciutadans de Catalunya". I ha destacat el paper dels alcaldes i les alcaldesses per mantenir la convivència en els seus pobles i ciutats. "Necessitem esperança, idees positives i recuperar la confiança. Iceta vol superar la situació de confrontació en la qual ens trobem. Ser el President de tots i totes. I té les millors de les qualitats, és una persona dialogant, optimista, amb capacitat de gestió i moltes ganes de treballar pel país".

 

En el seu torn d'intervenció, Odón Elorza ha reconegut que, a més de la seva ciutat Sant Sebastià, té dues debilitats, Barcelona i Sevilla. Ha recordat que "quan vaig ser nomenat alcalde de la meva ciutat vaig venir moltes vegades a Barcelona per reunir-me amb Pasqual Maragall i amb el seu equip i aprendre d'ells". Per a ell és una decepció veure com en els darrers anys Catalunya ha perdut prestigi i com ha deixat de ser un referent. I ha afegit que si Puigdemont hagués convocat eleccions no ens trobaríem tampoc en aquesta situació.

Elorza confia plenament en la campanya del PSC de cara a les pròximes eleccions i destaca l'espai polític que vol ocupar Miquel Iceta. Segons ell "cal trencar la política de blocs i crear un espai de diàleg. El candidat Iceta és el millor preparat per a això". "¿Iceta desqualifica als seus adversaris? ¿Iceta estableix diferències entre catalans en funció dels seus pensaments polítics? És que el PSC no està fent propostes programàtiques?" Es pregunta.

 

Per finalitzar ha volgut tenir unes paraules de record per a Ernest Lluch, defensor de la constitució, profundament catalanista, socialdemòcrata, federalista i una persona honesta. Virtuts que hauria de tenir un President de la Generalitat i Miquel les té.